Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på Aira

Aira är en av lite mer än en handfull exklusiva restauranger i genren fine dining i Stockholm. Restaurangen är helt...

Middagar på Brasserie Astoria

Brasserie Astoria är en av de allra mest påkostade restaurangsatsningarna i Stockholm (och Sverige) de senaste åren. Ordentligt försenad på...

Middag på Agrikultur

En bra restaurang ska såklart ha god mat, det är grundläggande. Är man intresserad av drycker ska den också ha...

Middag på Etoile

Jonas Lagerström och krogen Etoile som han är delägare i har som ingen annan krog haft ett fantastiskt år 2020....

Middag på Soyokafé Sushi

Här på Vinlegender rör vi oss allra mest i vinets värld, men det finns restauranger och måltidsupplevelser av högsta nivå...

Middag på Frantzén

En middag på Frantzén är en resa i råvaror, maträtter, drycker och service på allra högsta nivå. De tre stjärnor...

Middag på Krakas Krog

Sveriges gastronomiska landskap sträcker sig långt utanför de stora städerna. Idag kan man njuta förstklassig mat i snart varje hörn...

Middag på Spiseriet i Varberg

Nuförtiden finns det restauranger på många oväntade ställen. Det är inte bara i skärgården man hittar höga ambitioner hos kvalitetsdrivna...

Middag på La Ragazza

La Ragazza är en liten restaurang tillhörande Djuret-gruppen, inhyst i den hörna som en gång var Pubologi som också det...

Middag på Hotel At Six

En tydlig trend på 2000-talet är att hotellrestaurangerna har blivit allt bättre. Det gäller särskilt om det är oberoende hotell...