Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på Oaxen Krog

Sverige hade den 14 februari, när Oaxen Krog besöktes senast, 22 restauranger med en, två och tre stjärnor i Guide...

Middag på Octavia, San Francisco

Restaurangscenen i San Francisco är dynamisk. Det finns gott om bra restauranger av all världens typ och kvalitetsnivå och det...

Middag på Protégé, Palo Alto

Palo Alto är en stad med ungefär 70 000 invånare. Här har utbudet av restauranger blommat upp ordentligt på 2000-talet...

Middag på Smyth, Chicago

I en amerikanska storstad med 2.7 miljoner invånare finns det gott om topprestauranger. Charlie Trotter satte ribban under 1990-talet och...

Middag på Azurmendi

Huvudorten Bilbao i Baskien och den närliggande kuststaden San Sebastian är en av världens främsta gastronomiska destinationer. På vägen mellan...

Middag på Atelier Etxanobe i Bilbao

Baskien i norra Spanien är en stor gastronomisk destination och Bilbao tillsammans med San Sebastian är de två självklara orterna...

Umani Ronchi på Gastrologik

Tidigare i år fick Gastrologik sin andra stjärna i Guide Michelin och därmed kan Sverige stoltsera med fem tvåstjärniga restauranger;...